Ποιοι είμαστε

Το Πλανητάριο Κρήτης ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό τη διάδοση της Αστρονομίας στην Κρήτη με έναν εκπαιδευτικό, πρωτοποριακό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας και το ευρύ κοινό μια πολύ ευχάριστη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας όσον αφορά την επιστήμη της Αστρονομίας και της Κοσμολογίας.

Στο στόλο μας έχουμε το μοναδικό κινητό πλανητάριο Starlab στην Κρήτη, ένα παγκοσμίως  διαδεδομένο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό μέσο προβολής και διαφήμισης.

Το Μάιο του 2019, το κινητό πλανητάριο αναβαθμίζεται και γίνεται ψηφιακό. Τώρα με τα νέα υπερσύγχρονα συστήματα προβολής, είναι σε θέση να προβάλλει οποιαδήποτε ψηφιακή ταινία θόλου ημισφαιρικής οθόνης 360 μοιρών ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μάνος Τσικαλάς

Ο Μάνος Τσικαλάς είναι πτυχιούχος απόφοιτος πληροφορικής με παιδαγωγική κατάρτιση από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και έμφυτη αγάπη για την επιστήμη της Αστρονομίας.

Ασχολείται από το 2007 ενεργά με την ερασιτεχνική αστρονομία και έχει γράψει 3 βιβλία σχετικά με την αστροπαρατήρηση βαθέως ουρανού. Έχει διοργανώσει πολλές εκπαιδευτικές βραδιές αστρονομίας με το κοινό και έχει εκπαιδεύσει αρκετούς ερασιτέχνες αστρονόμους.

Από το 2014 έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ζωντανές παρουσιάσεις μέσα στο πλανητάριο Starlab σε σχολεία και στο ευρύ κοινό με θέμα την αστρονομία.

Manos

Download mp3